Marxa nòrdica

Marxa nòrdica iniciació

La marxa nòrdica (MN) és una activitat física que integra activament la part superior del cos, coordinant-la amb la part inferior i el tronc. Respecta el patró natural de la marxa humana incloent-hi el balanceig dels braços. La pràctica de la MN requereix l’aprenentatge d’una tècnica concreta per a combinar i repartir l’equilibri i el pes entre les cames i el conjunt braç-bastons. El manteniment del patró bàsic de la marxa humana i la tècnica correcta s’aconsegueixen gràcies a la inclusió dels bastons en la marxa, que tenen d’especial l’ús de les dragoneres, unes cintes de tela que tenen la funció de subjectar el bastó a la mà, amb la finalitat de facilitar la fase de suport i de propulsió de la dita tècnica.

Fa uns anys que la MN s’ha començat a practicar en hospitals i centres de salut aplicant aquest exercici en persones amb patologies neurològiques, càncer, embarassades-postpart i patologies neuromúsculesquelètiques amb molt d’èxit per a tots els beneficis que aporta.

En el CURS D’INICIACIÓ aprendrem a aplicar una tècnica correcta, la qual inclou la consciència postural, el repartiment de càrregues simètriques i una part sociabilitzadora important.

Beneficis 

 • Afecta positivament en les relacions psicosocials quan es practica en grup.

 • Integració del patró de moviment en la marxa natural.

 • Aprenentatge de la tècnica de la marxa nòrdica.

 • Motivar a les persones assistents a l’activitat, a trencar amb el sedentarisme realitzant activitat física controlada, guiada i a l’aire lliure.

 • Prevenció de lesions neuro-múscul-esquelètiques

 • Conèixer l’entorn del municipi

 • Compartir l’experiència entre companys

Essencials

Marxa nòrdica suau enfocada a la reeducació del moviment

Com a fisioterapeuta, la consciència postural, el control del moviment, la promoció per a l’activitat física saludable i la prevenció de futures lesions és l’objectiu principal d’aquesta activitat. El curs de marxa nòrdica suau enfocada a la reeducació del moviment consta d’ 1 sessió setmanal de dues hores de durada i adaptada al nivell físic de cada persona per tal d’ajudar en el procés de rehabilitació en períodes de recuperació o treballar la reeducació postural.

Oferim la realització d’activitat física aeròbica de baix impacte, controlada, guiada i a l’aire lliure tenint en compte la història clínica i els patrons de moviment de la persona, marcant els objectius de treball individualitzats que es treballaran al llarg del curs.

Beneficis 

 • L’impuls del bastó facilita l’activació de grups musculars de braços, abdominals i cames.

 • Ajuda a millorar la flexibilitat.

 • Treballa la coordinació i l’equilibri.

 • Millora la tolerància a la fatiga.

Essencials

Marxa nòrdica setmanal

La Marxa Nòrdica és una activitat aeròbica que ha demostrat ser un mètode efectiu i segur per a la millora de la condició física i en la que podem afavorir la tonificació d’un gran nombre de grups musculars.

L’activitat de marxa nòrdica setmanal consistirà en la realització de sessions a l’aire lliure orientades a la millora del sistema cardiorespiratori, tot perfeccionant l’eficiència del desplaçament mitjançant un treball tècnic orientat a l’activitat esportiva. Dins les sessions buscarem diferents ritmes de desplaçament, variabilitat de superfícies, terreny i entorn així com diversos desnivells. El domini d’aquestes variables faran que la intensitat de la sessió s’ajusti a l’objectiu que busquem dins la sessió. Per tal d’afavorir diferents superfícies, recorreguts i entorns d’entrenament, la ubicació de l’activitat serà itinerant. Cada sessió tindrà un punt de partida en un municipi del Penedès.

Beneficis 

 • Millora la condició física.

 • Millora del sistema cardiovascular.

 • Afavoreix a l’estabilitat corporal

Essencials

Xerrades en moviment

La falta d’activitat física i entrenament quotidià, predisposa a les persones a dur un estil de vida cada vegada més sedentari. La marxa nòrdica és una forma senzilla d’activitat física, la qual pot practicar una àmplia part de la població de totes les edats. El fet de practicar la marxa nòrdica en grup, no tan sols genera beneficis pel que fa a l’activació del metabolisme i major aportació d’oxigen, és a dir a contrarestar el sedentarisme i les patologies generades per aquest, sinó que a més té un efecte socialitzador important.

Estudis com la revisió sistemàtica de Tschentscher et al. Health benefits of Nordic Walking publicat l’any 2013 per American Journal of preventive Medicine, en què s’afirma que la marxa nòrdica en patologies com per exemple les respiratòries, en ser una pràctica senzilla s’associa a un augment de la pràctica diària, millor capacitat funcional i estil de vida. Arran d’aquesta evidència ha sorgit la idea de crear les XERRADES EN MOVIMENT. L’objectiu d’aquestes xerrades, que es realitzaran puntualment i en diumenge, és comptar amb la col·laboració de professionals de l’activitat física i la salut que parlaran sobre un tema d’interès general. Aquestes xerrades es faran majoritàriament a l’aire lliure i es combinaran amb caminades de marxa nòrdica en l’entorn penedesenc.

Troba'ns a les xarxes

On som?

Contacte Sinapsis vilafranca

Demana la teva cita

Propietat de Sinapsis vilafranca